Favorieten van Juni 2018

In de rubriek Favorieten blik ik elke maand terug op mijn favoriete momenten, boeken, podcasts, series, etc. De maand juni zit er bijna op, en ik heb weer een hoop Favorieten met jullie te delen. Lees snel verder!

Favoriete Moment

Suikerfeest! De gezelligheid van de feestdagen, het feit dat ik een paar dagen vrij was, en mijn vriendinnen die op vakantie waren in Bodrum maakte het Suikerfeest tot een heerlijke mini-vakantie.

 

Favoriete Serie – The Sinner

Wauw, wat een goede serie vind ik dit. Het verhaal gaat over Cora (Jessica Biel). Een op het eerste gezicht burgerlijk ogende vrouw, die met haar man en kind een normaal leven lijkt te hebben. Tot ze op een dag met haar gezin op een strandje in de zon een peer zit te schillen, en plotseling uit onverklaarbare razernij een vreselijke misdaad begaat. Niemand, inclusief zij zelf, begrijpt waarom. In de rest van de serie probeert detective Ambrose te achterhalen wat er schuil gaat achter dit gruwelijke voorval. Heel spannend, en met onverwachte plotwendingen.

Favoriete Podcast – Binge Mode

Voor iedere fantasy fan een feestje. Ik ben groot fan van Game of Thrones (wie niet?) en vind de details achter elke aflevering facinerend. De presentatoren van deze podcast bediscussieren in elke aflevering een aflevering van de populaire serie, en gaan ook in op de details uit de boeken. Nu we moeten wachten op het laatste seizoen van GoT, zijn de makers van de podcast overgegaan op een deep-dive in de Harry Potter boeken en films. Waarschuwing: veel spoilers!

Favoriete Boek – Daughter of Smoke and Bone

Toegeven, ik las deze maand weinig boeken. Maar het leukste boek dat ik deze maand las was met stipt Daughter of Smoke and Bone van Laini Taylor. Om even in de fantasy categorie te blijven. Dit boek is onderdeel van een trilogie en gaat over Karou, een 17-jarige student uit Praag. Ze is opgegroeid in de winkel van Brimstone, een chimera die tanden verzamelt in ruil voor wensen. In het begin snap je als lezer, net als Karou, nog niets van de wereld die schuil gaat achter deze tanden handel, maar daar kom je langzamerhand achter. Het is met name de schrijfstijl van Laini Taylor die mij direct aansprak. Was ik de laatste tijd eigenlijk een beetje klaar met het Young Adult Fantasy genre, door dit boek ben ik weer helemaal enthousiast geworden. Ik geloof dat de film rechten ook al verkocht zijn, dus laat maar komen! Het Ebook kost momenteel maar 1,99 bij bol.com!

Favoriete Hotspot – Sugar & Salt

Ik was hier al heel lang niet geweest, maar toen ik hier vorige week met Suzanne en Eline ging eten was ik weer helemaal om. Wat een leuke plek is dit! Midden in de haven in Bodrum, in een klein steegje, verscholen van de drukte. De keuken is niet heel origineel ten opzichte van de rest van Bodrum (Vlees – Kip – Vis – Pizza) maar wat er uit de keuken komt is geweldig. Wij bestelden drie pizza’s en dat was een feestje. Vooral de combinatie geitenkaas met gecarameliseerde ui (tevens te bestellen als voorgerecht met brood) is fantastisch! Ik heb helaas geen foto’s gemaakt van het eten, maar hieronder een kleine sfeer-impressie.

Blogposts in Juni

Heb je nog niet alle blogpost van afgelopen maand kunnen lezen? Ik som ze hieronder voor je op, dan kun je ze gemakkelijk terug vinden.

9 Juni – Update: 29 Weken Zwanger

16 Juni – E-devlet

23 Juni – Persoonlijke Update: Vriendinnetjes op bezoek en Suikerfeest!

 

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en een goed begin van de nieuwe maand!

Liefs, Maartje

Volg mij ook op Instagram en Facebook!

*Deze blogpost bevat affiliate links. Ik ben lid van het partnerprogramma van bol.com. Als je via een linkje op mijn blog naar bol.com gaat, en je koopt iets in de webwinkel, dan krijg ik een klein percentage van het bedrag. Hiermee kan ik de kosten voor het maken van dit blog betalen. Het levert jou geen extra kosten op.

Reageren