Favorieten van Mei 2018

In de rubriek Favorieten blik ik elke maand terug op mijn favoriete momenten, boeken, podcasts, series, etc. De maand mei zit er op, kijk je met me mee?

Favoriete Moment

Mei zat vol met mooie momenten. Maar het leukste vond ik toch wel dat mijn zusje Loes en haar vriendin Diane op vakantie waren in Bodrum. We deden veel dingen samen: lekker uit eten bij ons favoriete restaurantje Arka, naar het strand, bij ons thuis eten en natafelen op het balkon, en ze gingen mee naar een echo!  Die week voelde voor mij een beetje als vakantie, ook al moest ik gewoon werken.

Favoriete Serie: Westworld Seizoen 2

We hebben nog niet alle afleveringen gezien, maar de eerste afleveringen van Westworld seizoen 2 beloven al net zo intrigerend te zijn als het eerste seizoen. Westworld gaat over het gelijknamige attractiepark Westworld, waar de bezoekers worden meegezogen in een soort Western verhaal wat wordt gespeeld door hosts. Deze hosts zijn gebouwd door middel van vergevorderde AI-technologie, en zijn dus eigenlijk robots. Ze zien er echter zo menselijk uit dat je je als kijker afvraagt wie nu eigenlijk de hosts zijn en wie de bezoekers. En ook: wie zijn nu de bad-guys en wie de good-guys? De baas/bedenker van het park wordt gespeeld door Anthony Hopkins, wat natuurlijk al een reden is om te gaan kijken, maar ook de andere acteurs zijn heel overtuigend in hun spel. Na Game of Thrones vond ik dit echt een serie die de moeite waard is om te kijken, dus ik ben heel benieuwd wat seizoen 2 verder nog te brengen heeft! Bekijk hieronder de trailer:

Favoriete Podcast: Successtof

Deze podcast over online marketing vind ik interessant om naar te luisteren, omdat ik hierover in mijn Geneeskunde studie vrijwel niets geleerd heb. En met een jaartje economie op de middelbare school kom je ook niet ver. Deisy Amelsbeek vertelt met veel enthousiasme hoe je het beste uit jouw (online) onderneming kan halen. Ze heeft ook regelmatig leuke gasten, zoals Charlotte Meindersma van Charlotte’s Law, die alles uitlegt over de nieuwe privacy wet AVG.

Favoriete Boek: Beatrijs Smulders – Veilig Zwanger – Veilig Bevallen en Veilig door de Kraamtijd

Eigenlijk kan ik elke zwangere vrouw de hele serie van Beatrijs Smulders aanraden. De schrijfster is zelf verloskundige met jarenlange ervaring. Ondanks dat de boeken soms een beetje in herhaling vallen vind ik het wel fijn weglezen. En een goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze, dus kom maar op met die bevalling! Ik leende de boeken van mijn vriendin Nele, maar je kunt ze bestellen op via onderstaande linkjes.*

Veilig Zwanger

Veilig Bevallen

Veilig door de Kraamtijd

 

Blogposts in Mei

Heb je nog niet alle blogpost kunnen lezen? Geen paniek, ik som ze hieronder voor je op, dan kun je ze op je gemakje terug lezen.

5 mei – Hoe Mijn Werkweek Eruitziet

12 mei – Zwanger!

19 mei – De Herberg

26 mei – Waarom Wij Twee Keer Getrouwd Zijn

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend en een goed begin van de nieuwe maand!

Liefs, Maartje

Volg mij ook op Instagram en Facebook!

*Deze blogpost bevat affiliate links. Ik ben lid van het partnerprogramma van bol.com. Als je via een linkje op mijn blog naar bol.com gaat, en je koopt iets in de webwinkel, dan krijg ik een klein percentage van het bedrag. Hiermee kan ik de kosten voor het maken van dit blog betalen. Het levert jou geen extra kosten op.

Reageren