Paspoort Verlengen In Turkije

Eens zal je er aan moeten geloven: je paspoort verloopt binnenkort en je moet hem nu echt verlengen. Kon je vroeger op het gemakje naar Burgerzaken fietsen, in Turkije zal het je iets meer moeite kosten om je paspoort te verlengen. Gelukkig staat Dokter In Turkije je bij! Kijk ook op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor de meest recente informatie.

Wanneer Moet Ik Mijn Paspoort Verlengen?

In Turkije heb je voor de meeste overheidszaken een paspoort nodig wat nog zes maanden geldig is. Voor het verlengen van een verblijfsvergunning of werkvergunning geldt zelfs zes maanden tot na de verloop datum van de betreffende vergunning. Als ik dus op dit moment een verblijfsvergunning voor twee jaar aanvraag dan moet mijn paspoort nog minstens twee jaar en zes maanden geldig zijn.

Waar Kan Ik Mijn Paspoort Verlengen In Turkije?

In Turkije kun je je paspoort verlengen bij zowel de Nederlandse Ambassade in Ankara als het Nederlandse Consulaat in Istanbul. Soms worden er ook mobiele diensten verleend in plaatsen waar veel Nederlander wonen, zoals Marmaris en Antalya. Vraag dit na bij de Ambassade in Turkije.

Als je binnenkort naar Nederland reist kun je er ook voor kiezen om je paspoort te verlengen bij een van de Nederlandse grenskantoren of op Schiphol.

Welke Documenten Heb Ik Nodig Voor Het Verlengen Van Mijn Paspoort?

Dit verschilt per persoon, check voor de zekerheid de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken. In ieder geval heb je de volgende documenten nodig:

  • Huidige paspoort en andere identiteitsbewijzen
  • Ikamet, werkvergunning, rijbewijs;
  • Uitgeprint en ondertekend aanvraagformulier;
  • Pasfoto’s die voldoen aan de Nederlandse eisen;
  • Als je de achternaam naam van je echtgenoot wilt laten bijschrijven, een kopie van de huwelijksakte;
  • Kopieën van alle bovengenoemde documenten;
  • De leges voor het verlengen van een paspoort.

Hoe Maak Ik Een Afspraak Voor Het Verlengen Van Mijn Paspoort?

Dit kan heel makkelijk op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken.

Hoe Lang Duurt Het Verlengen Van Mijn Paspoort?

Dit varieert van twee weken tot drie maanden en is afhankelijk van een eventueel achtergrond onderzoek wat gedaan moet worden.

Moet Ik Om Mijn Nieuwe Paspoort Op Te Halen Weer Afreizen Naar Istanbul of Ankara?

Nee, je kunt het nieuwe paspoort ook per aangetekende post laten verzenden naar een door jou gekozen adres. Hiervoor kun je ter plekke een UPS envelope invullen. Je krijgt tevens je oude paspoort (met boorgaten) terug.

Is er iets niet helemaal duidelijk of heb je vragen? Reageer dan hieronder of stuur mij een bericht via de contact pagina.

Volg mij ook op Instagram en Facebook!

Reageren