Update: 29 Weken Zwanger

Vandaag een kleine zwangerschapsupdate: hoe gaat het nu, hoe lang nog tot ik met verlof mag, en van wat voor kwaaltjes heb ik last? 

29 weken

Vandaag ben ik precies 29 weken zwanger, dus nog 11 weken te gaan! Eind augustus ben ik uitgerekend, maar ik heb ergens het gevoel dat onze kleine man wel eens wat eerder zou kunnen komen. Vraag me niet waarom, misschien komt het doordat zowel Hasan als ik beiden een maand te vroeg geboren zijn, of omdat ik als je naar mijn menstruatie cylcus kijkt eigenlijk al iets verder ben dan 29 weken. Hoe dan ook, het belangrijkste is dat alle controles goed zijn. De baby groeit goed en schopt lekker veel. Soms rolt hij helemaal om in mijn buik, en ik kan inmiddels ook zijn ruggetje voelen als hij op zijn zij ligt.

Verlof

In Turkije heb je als werkende vrouw recht op 16 weken betaald zwangerschapsverlof. Deze mag je gebruiken vanaf 32 weken zwangerschap. Met een briefje van de dokter mag je eventueel ook doorweken tot maximaal 37 weken. Ook dan mag je de volle 16 weken gebruiken, dus dan heb je iets meer tijd nadat je kindje geboren is. Dit is ook mijn plan: ik wil zo lang mogelijk door werken zodat ik straks lekker lang van de baby kan genieten. Dit betekent dat ik dus nog 8 weken moet werken tot ik met verlof ga. Pff.. als ik dat nu uitreken lijkt het nog wel heel ver weg.. Nadat de 16 weken afgelopen zijn mag je nog onbetaald verlof opnemen tot maximaal een jaar. Ik ben van plan om achter het zwangerschapsverlof nog 3 maanden onbetaald verlof te plakken zodat ons kindje in ieder geval 6 maanden oud is als ik weer aan het werk moet.

Hoe voel ik me?

Ik voel me gelukkig nog steeds heel goed en ben tot nu toe nog maar weinig aangekomen, ongeveer 7kg. Ik begin wel steeds meer vocht vast te houden en last te krijgen van de warmte. Ook heb ik nu pas last van misselijkheid, maar dat heeft denk ik meer te maken met de druk in mijn buik dan met hormonen. De pijn in mijn heupen en banden is eigenlijk vooral ‘s nachts een probleem maar sinds ik met een voedingskussen slaap gaat dat ook een stuk beter.

Een heel groot voordeel is dat we bij ons nieuwe huis een  zwembad hebben. Ik probeer een paar keer per week te zwemmen. Het schijnt heel goed te zijn voor je bekkenbodemspieren. Mijn gynaecoloog zegt dat hoe meer ik zwem, hoe makkelijker de bevalling straks zal gaan. En het is heerlijk verkoelend natuurlijk!

Schoonmoeder

Ook wil ik jullie via deze weg bedanken voor alle lieve berichtjes na het nieuws over Hasan zijn moeder. Om haar privacy te beschermen zal ik niet in detail treden, maar de behandelingen zijn begonnen en het gaat inmiddels een stuk beter!

 

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!

Maartje

Volg mij ook op Instagram en Facebook!

 

2 Replies to “Update: 29 Weken Zwanger”

  1. Lieve Maartje, je mag best eerder bvallen, maar niet voor 7 augustus!!
    Ik wil je zo graag nog even zwanger meemaken.
    Dikke x mamma

Reageren