Zwanger!

Vandaag een heel bijzonder bericht op de blog. Hoewel wij, onze familie en vrienden het al een tijdje weten, wilde ik het vandaag met jullie delen: wij zijn in verwachting van ons eerste kindje!

Vandaag ben ik precies 25 weken zwanger, dus als alles volgens planning verloopt komt onze kleine man eind augustus op de wereld. Tot nu toe gaat alles goed. We hebben regelmatig controle in het ziekenhuis waar ik werk. Mijn zwangerschap wordt begeleid door een gynaecoloog, dat is redelijk standaard hier in Turkije. Deze week hadden we een uitgebreide echo bij de perinatoloog, waarbij gedetailleerd naar alle organen wordt gekeken. Gelukkig ziet alles er goed uit! De 3D echo’s geven ook een steeds duidelijker beeld van zijn gezichtje, zo voelt het echt alsof we hem elke keer een beetje beter leren kennen.

Het eerste trimester vond ik heel spannend maar ook behoorlijk zwaar. Niemand weet nog dat je zwanger bent, maar ik voelde me uitgeput. Vooral  op het werk vond ik dit lastig. Moet ik nu al vertellen dat ik zwanger ben, of wachten tot de eerste drie maanden voorbij zijn? Ik lag ‘s avonds vaak al om negen uur te slapen. Gelukkig had ik weinig last van misselijkheid.

Het tweede trimester gaat een stuk beter. Ik heb weinig klachten, en  geniet van mijn groeiende buikje. Nu het tweede trimester er bijna op zit begin ik wat meer last te krijgen van hormonen. Ik kan van de gekste dingen ineens in huilen uitbarsten. Maar ook om de stomste dingen heel erg gelukkig zijn. Verder heb ik soms ‘s nachts wat last van bandenpijn en pijn in mijn heupen, maar sinds ik met een voedingskussen slaap (thanks mam!) gaat dat ook een stuk beter.

Over twee maanden ga ik met verlof, en dan zal mijn moeder naar Turkije komen. We hebben toen ik in Nederland was heel veel leuke spulletjes en kleertjes gekregen (bedankt iedereen!), waardoor we eigenlijk nog weinig zelf hebben hoeven kopen. Maar nu begint de nesteldrang een beetje op te spelen, en ben ik een lijst aan het maken van wat we allemaal nog nog nodig hebben. Heb jij gouden tips? Laat het me weten in de comments!

Ik krijg vanuit Nederland veel vragen over hoe het zit met zwangerschap en verlof in Turkije, en hoe we het straks gaan doen als de baby er is. Ik zal hier binnenkort een aparte blogpost over schrijven.

Meer zien van onze zwangerschap? Volg mij op Instagram en Facebook!

 

 

 

4 Replies to “Zwanger!”

Reageren